Rör den mjuk och smidig med matfettet. Garnera med extra bär precis före servering. Mandelmuffinsmed toscatäcke16 st200 g mandelmassa100 g rumsvarmt smö2 ägg1 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 dl hallon eller andra bärToscatäcke
Lycka är att hitta små fina mandelmuffins i frysen när man ska ge sig ut på roadtrip. Jag älskar att de här klassiska kakorna behåller sin saftighet så fint och fortfarande är krämiga och goda när man tinar dem
Denna kristyr är toppen att spritsa pepparkakor med och kan lätt blandas med olika färger. Kompensera med mera florsocker eller göt den extremt tjock (så att all smet fastnar på visparna) och droppa sedan i din färg
Jag bakade mandelmuffinsmed choklad som blev otroligt saftiga med en härligt djup chokladsmak. Mandelmjöl innehåller mycket fett som också bidrar med mycket energi, men det är fett av bra kvalitet
Vispa kristyrenmed elvisp några minuter så att den blir hård. Använd en spritspåse med ett munstycke med ett litet hål eller gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp
Det är mandelmuffinsmed blåbär, enligt receptet en korsning mellan en muffins och en mazarin. Jag kan hålla med om den beskrivningen och det är nog inte helt fel att tillsätta lite bittermandel om man är förtjust i mazarinsmaken
Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit i en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en liten spritspåse i plast och klipp av spetsen
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Sikta mjölet med bikarbonat i en bunke, tillsätt den smälta blandningen och rör tills allt är välblandat, överarbeta inte degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.