De här små godiskulorna gjorda på mandelmassa och choklad är supergoda och superenkla att göra. Receptet kommer från min mammas vän, men vi har gjort dom under några jular nu
Rulla mandelmassebollarna i den smälta chokladen. Ca 25 st. ca 25 hasselnötterca 1 ½ msk arrak punschextrakt eller 2 msk punsch200 g mandelmassa150 g mörk choklad
Använd en gaffel och doppa mandelmassebollarna i chokladen. Såhär i mellandagarna är det inte riktigt alla som vill äta julmat, men julgodis och julfika brukar fortfarande vara lockande för de flesta som har det minsta sockersug
I dag gjorde jag därför mandelmassebollar och la i knäckformar. Godis är gott. I alla fall på julen efter att man ätit mycket salt mat, som sill och skinka
Gott jul- eller påskgodis eller närhelst man blir sugen på något gott. 1,5 dl vatten 50 gram smör 1,5 dl vetemjöl 1 kg mandelmassa 350 gram florsocker Koka ihop vatten och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.