Mandelkrokant. Koka upp socker och vatten till päronen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg ner tärningarna i sockerlagen och sjud i cirka 3 minuter, tills päronbitarna mjuknat
Äppelcheesecake med kolasås & mandelkrokant. Här kommer några söta tips. Vit kladdkaka med Kahlua. Har man glassvåffelstrutar hemma, blir det supergott och mortla och sedan bröa formen med det
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, minst 10 minuter. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret
Smält sockret i en stekpanna till gyllenbrun karamell. Tillsätt pistaschmandeln och citronskalet. Häll ut karamellen på plåt med bakpapper och låt kallna
Ja, jag måste erkänna mig skeptisk till att stenåldersmänniskan kom hem efter en lång dags jagande i december och bestämde sig för att koka knäck (eller som jag gjorde mina - snarare mandelkrokant)
Rödbetscarpacchio med pinjenötter, parmesan och västerbottencreme, Vätternröding med potatisskaka samt gräslök o romsmörsås och en len chokladmousse med havtornsspegel och mandelkrokant till dessert
Bryt eller grovhacka mandelkrokanten och strö den över. Rensa och snoppa krusbären. Blanda ihop krusbär, socker och vatten och låt det sjuda utan lock i ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.