Koka upp socker och vatten till päronen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg ner tärningarna i sockerlagen och sjud i cirka 3 minuter, tills päronbitarna mjuknat
Gör detsamma med chokladen. Jag använde Tarragona med mandelkrokant, men det går säkert lika bra med Dajm, eller varför inte någon helt annan choklad, vit eller mörk
Tänk att något så enkelt kan vara så gott. Ingredienser. Hallon eller andra bär eller frukter i den mängd man vill ha, 3 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 1 dl lemoncurd jag köpte färdig, agavesirap eller lönnsirap att ringla över
En supersmarrig paj med juliga smaker. Det är en botten av pepparkakor,som är fylld med en krämig vaniljpanacotta och toppad med clementincurd och mandelkrokant
Häll ut karamellen på plåt med bakpapper och låt kallna. Dekorera med hallon och hyvlad vit choklad. Smält sockret i en stekpanna till gyllenbrun karamell
Pressa citronen och blanda citronsaft med socker och vatten i en hög kastrull. Servera päronen i dessertskålar, ringla eller häll på glassmeten och toppa med mandelkrokantströsslet
Valfri mängd hackad mandel (jag hade massor och massor så det liksom blev någon mandelkrokantliknande historia, det går dock likabra med knäckmängder mandel förstås)
Rödbetscarpacchio med pinjenötter, parmesan och västerbottencreme, Vätternröding med potatisskaka samt gräslök o romsmörsås och en len chokladmousse med havtornsspegel och mandelkrokant till dessert
En fin puré av krusbär blandas med parfaitsmet och får stå i form att frysas. Vispa grädden och blanda den med de vispade äggvitorna och drygt hälften av krusbärspurén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.