Nu har jag bakat Mandelformar/Mandelmusslor. På bilden är det första plåten som är klar. I skrivande stund är alla klaraOm någon vill göra kakorna, finns receptet ibland Mina Recept
Mandelmusslor st 10 st. Grädda på 200° i 8-10 minuter. LCHF, Sötsaker Mandelmusslor st 10 st. Lättbakade mandelkakor som passade utmärkt att toppa med grädde och bär
Jag har saknat de goda bakelserna, så nu hittade jag på en glutenfri variant på LCHF-vis. Mandelmusslor bakade ofta min Mamma till kalas, då fyllda med hjortron från myrarna i närheten av vår fjällnära gård
Smörj mandelformarna med smält smör. Lägg mandel, bit-termandel, socker och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monte-rad och kör till ett mjöl
Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter. En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld med bär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
-) Visst är det lite pilligt och tålamodsprövande, men jag gör gärna fler när de tar slut. För mig betyder mandelmusslor jullyx, en sån där kaka man "bara" fick ta en av
Lemon Curd-frosting. Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
När jag säger krångligt menar jag - skålla mandel - mala mandel i mandelkvarn. Hos oss brukar vi på julaftonen ha mandelmusslor och gärna det till efterrätt
Mal mandelspånet till ett fint mjöl i en mandel- kvarn eller mixer. Spröda mandelmusslor är en julklassiker som bakas i veckade, ovala metallformar
Mandelmusslor är klassisk julkaka som görs i ovala veckade formar som liknar en mussla. Grädda mandelmusslorna tills de är ljust bruna, det tar ca 10 minuter i 200 grader
Byt ut smöret mot ghee eller kokosolja och du får en mejerifri, paleo-vänlig mussla. Klassiska mandelmusslor fast här glutenfria och utan raffinerat vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.