Att göra en mandelbotten istället för en vanlig traditionell tårtbotten ger både tårtan en saftigare kärna och en god och behaglig mandelsmak som i många fall kan lyfta en tårta till en ny nivå
Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln
Bred krämen över mandelbotten och ställ kallt i kylskåpet att stelna. Det är förvisso Köttfri måndag idag, men i stället för ett vanligt vegetariskt recept väljer jag att bjuda på den utlovade tårtan som kan passa att fira in våren med
Mandelbotten. 5 Mandelbotten. Den här drömlikt goda bakelsen har en mandelmotten som påminner lite om en biskvibotten, den är täckt med en creamchessefrosting med kolarippel och toppad med knäckiga daimkulor
Tryffelkaka på mandelbotten serverad med grädde. Den här tryffelkakan på mandelbotten bjöd min mamma på en gång när vi var och hälsade på och jag tiggde till mig receptet
Tack vare att det är en mandelbotten blir tårtan glutenfri så du kan alltså servera den till de som är glutenintoleranta också, se bara till så att chokladen du ska garnera med är glutenfri
Idag är det Nationaldag, och vi firar och hyllar vårt land. Åh vad jag önskar att vi kunde fira TILLSAMMANS, både vi "urinnevånare" och alla "nysvenskar" som p g a olika skäl och under olika omständigheter kommit till vårt land
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.