Lite kafeinspiration så här på måndagskvällen. Sån´t manblir lycklig av. I alla fall gör synen av vackra mästerliga bakverk något med mig som jag inte riktigt kan förklara
Under tiden skärs baconet, i mindre bitar, och bryns i grytan man tidigare använt. Att låta den gå på svag värme under en längre tid, gör att vitkålen blir mjuk och fin
Timjan, är en av mina favorit kryddor, och tillsammans med senap och grädde, blir det en,. Eftersom man ändå ska skära i sönder köttet i mindre bitar, så är innefiléerna redan i lagom storlek
Har väl snöat in på smör, men det blev jättegott, och man slipper hitta på sås hela tiden. Blandade ädelost och smör, samt liteav mina frysta örtkryddor Provencal
Häll de skurna småbitarna av rabarbern, tillsammans med vatten och sötningsmedel i en gryta. Blanda samman mjöl, sötningsmedel, bakpulver och fiberhusk
Det är Choklad- och Kaffefestival här i stan, så det lutar nog åt att det blir ett besök där. Om du är lite mer åt det liberala hållet kan du i stället ta kokossocker eller ljust rårörssocker
Vet att det är långt kvar, men längta kan man göra. Igår blev det en lite försmak på sommargrill, vi år revben med en kall sallad och en fetaostsås, som jag kryddat med örtkryddor Provencal
Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställningav olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Här visar jag fyra olika sätt man kan använde det, men jag använder det även till, hamburgerbröd, formfranska, pizzabotten och till bottnarna i smörgåstårta
Inte så dumt tycker jag om man vill äta lite nyttigar. Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker
Det är väl inbillning men jag tycker alltid pajen eller kakan smakar så mycket bättre om man själv har plockat bären eller frukten, det blir liksom en annan känsla
Dessutom blir det billigare och man kan stoppa i liteav det man tycker är godast. Då blir vi glada. Vill man kan man med fördel pimpa upp granolan med torkad frukt som russin, aprikoser eller dadlar och får då en lite sötare variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.