Världens godaste pasta med fläskfilé. Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
Strålande sol utomhus och varmt och skönt. Kanske därför jag har så energi idag. Borde egentligen ge mig ut och ta vara på det fina vädret men har 100 saker inomhus att ta rätt på först
Bilden är lånad, då min egna verkar ha försvunnit från kameran. I fredags åt vi en sååå god fiskrätt. Det var enkla tillbehör som blev fantastiskt goda tillsammans
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
På våran Road trip to Italy, så redan vid första stoppet i Tyskland i byn Goslar såg vi att alla drack denna drink på uteserveringarna och förstås var jag bara tvungen att beställa och smaka vad det var alla drack
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Världenslängstareceptrubrikcheck Ingredienslistan är också lång, men låt dig inte avskräckas. Det är mest en massa torkade kryddor och många har du säkert redan hemma
Solrosfrallor. Äntligen har jag semester igen. De två jobbveckorna mellan min och sonens minisemester och hela familjens gemensamma semester kändes som en evighet men nu har jag äntligen ledigt
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Härliga lördag brukar jag säga och skriva i vanliga fall men nu kring jul och nyår är man så dagvild så man vet knappt vilken dag det är och man är dessutom ledig lite nu och då
Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
Ju mer höstigt det blir utomhus, desto mer märks det i mitt kök, skulle jag vilja påstå. För ett tag sedan lagade jag den här goda fläskfilégrytan med ölkorv i, och ikväll blir det en mustig tomatsoppa gjord på tomater som långsamt rostats i ugn och sedan mixats med annat
Asiatiskt hetta i köket och öländsk hetta utomhus. Underbart väder och strålande sol, men det blir många och korta stunder ute för hundarna när det är såhär varmt, 10-15 minuter i taget sen vill dom in och svalka sig på stengolvet
Kladdkaka deluxe. 2017-03-12, 19. 33. Söndagar jobbar dag för mig som vanligt, dock lite kortare, så man hinner känna av att helgen är här ändå, mysigt att få känna doften av nybakat & lite smaskens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.