Men i stället bjuder jag på mammasskinkstek som är bland det bästa jag vet. Vare sig du vill eller inte gör hösten sittintågi vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
-) Jag vet att jag bara kommer att blibesviken om det inte "smakar som mammas". I helgen bjöd mamma på sin goda skinkstek med morötter och lök som kokat med i grytan och därmed fått underbar smak
Här kommer ett recept på Chiligryta med choklad i, hoppas att det skall smaka. Idag har det regnat hela dagen, men det gör ingenting har haft lite att göra inne
Jag skulle kunna förvridasanningenlite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivadvitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.