Det här receptet kommer från min kompis Malena, vars make är från Storbritannien (där de äter mycket indisk mat, ifall ni undrade över relevansen i den kopplingen)
1. Ta ut och tina laxen. 2. Potatis. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. 3. Citrongräddsås. Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min
Goooood förmiddag måndag. Tidigt i säng i går och klockan ringde 6. 45 i dag. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar
Tjoho, nu är jag igång med slökokaren. Känns bra att den inte bara blir stående där i hörnet i köket. Vi har faktiskt väldigt många elektriska prylar framme och om det tycker jag väl så där
Nu är det v44 och många barn är lediga från skolan, då är frågan vad skall man äta till lunch. Hade de små gullungarna hos oss igår och över natten, då testade jag en gratäng på korv och potatis med välkända kryddor som pizzakrydda
Julbordets köttbullar brukar gå åt i ett nafs här hemma. Många köttbulls-älskare här och det är lika roligt varje år att få till den goda smaken, konsistensen och låta familjen smaka av under tiden man steker
Soppa är underskattad mat. Det är så lätt att variera en soppa och att improvisera fram olika smaker. Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater
1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kyckling. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.