Osso Buco skall dofta av citron, vitlök och vitt vin, läser jag mig till på nätet när jag googlat. Det är en traditionell italiensk maträtt på kalvlägg och rotsaker
Tryck ner russin i lussekatterna och pensla dem med ett uppvispat ägg. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölkoch grädde
Servera med ettbaguettebröd - med olivolja o flingsalt och med ett gott glas välkyld Champagne. för mej är fredags kvällarna heliga - framför allt då arbetsveckan är slut och helgen med familjen börjar
Under semestern blev det mycket grillat ochett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
Häll av vattnet och stöt sönder potatisen och jordärtskockorna med träslev. Tillsätt minifraiche, salt och tabasco och använd slutligen stavmixer för att få till en aptitlig puré
Lime och basilikasås. Kall Bearnaisesås. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochipsoch. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Men för att ni inte ska överge mig helt så kommer här ett nytt sommrigt recept. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen
Blanda detta med creme fraiche och majonäs. Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Sätt in plåten i mitten av ugnen (ugnen ska vara kall. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.