Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Utav detta blev det en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det
Dela varje baguette på längden och sen snitta dom tvärs över på diagonalen. Små naggande goda vitlöksbröd är ju bland det bästa som finns till förrätt tycker jag
Bra bröd är A & O. Bra bröd är A och O på frukostbordet och surdegsbröd är både enklare än vad du tror och nyttigt eftersom det jäser över en längre tid
Idag blev det sallad till lunch, bara för att få igång vårkänslorna lite. Torsdags var en speciell dag -eller i alla fall annorlunda- av två anledningar
Den här gången blev det en semmelkladdkaka, eller det var i alla fall tanken. Hur som haver blev den supergod i alla fall, som en lite kladdigare sockerkaka med riktigt härlig kardemummasmak, jag skulle vilja säga att den inte helt oväntat smakade som en semla
Vilken onsdagspasta vi blev bjudna på igår. Vin till det hela blev A Mano Primitivo art. Hos familjen Boman, bjöds det på vitlöksdoftande fläskfile, som bara var så oerhört god
Resultatet blev helt ljuvligt, smaken av rostat är tydlig, kardemumman samsas fint med vaniljen utan större känsla av konkurrens och valnötterna ger ett skönt konsistensavbrott gentemot bovetet
Kasslerlasagne. Här trillade jag väl över ett trevligt recept på vad man kan hitta på med kasslern. Vi vuxna tyckte att det var en riktigt schysst kasslerrätt, barnen tyckte att "gurkan" smakade helt konstigt
Och det här är verkligen ett sådant, du snor ihop den på två röda, bara en sådan sak är det stort gilla på, den smakar gudomlig och du kan använda den till hur många rätter som helst, behöver jag säga att jag gör den här tomatsåsen ofta
På Facebook hittade jag en riktig bra idé för julpyssel med barnbarnen igår. En väldigt smidig hobbydeg, som förstås inte går att smaka på pga av den stora mängden bikarbonat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.