Oftast har jag gjort olika varianter på prinsesstårtan (denna klassiska godsak) men jag är också en inbiten macarongätare och därför var denna macarontårta något jag absolut ville testa
Idag säger vi ha den äran på dagen till vår vän chokladbollen. Chokladbollens dag idag den 11 maj. Namnet är ju omdiskuterat och vissa kan inte med att kalla den för vad det egentligen är utan måste göra sig till och beställa en N**erboll
Foto. Karin / bevemyrs bloggI morgon är det Sveriges nationaldag, Hip hip hurra. )Visst ska det firas och varför inte med en skönt hemgjord variant av Napolionbakelse
Min fina vän Anna har fyllt år o jag ville fira lite. Åkte ut med ett litet hus med cuppisar. ca 15-16 normalstora cupcakes 100 g smör3/4 dl mjölk 1 1/2 dl rörsocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 msk marsanpulver2 1/2 dl mjöl ca1 dl mjölkchokladknappar från Odense Sätt ugn på 225 grader Smält smör i kastrull o häll i mjölken, låt bli varmt med låt inte koka Vispa ägg o socker lätt Blanda mjöl med bakpulver, marsanpulver o tillsätt detta sedan växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten Häll upp i muffinsformar o grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter
Perfekta pizzabullar att ta med som utflyktsmat, kan ätas både varma och kalla. Vi provsmakade en som precis var nykommen ut ur ugnen förut och den var verkligen urgod
Fredag imorgon. Hurra. Helgen innebär visserligen att skriva en hemtenta för min del, men jag ska försöka att hinna med något träningspass och lite mys också, så jag ser fram emot helgen ändå
Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.