Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkade lingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung
Idag blandade jag i torkade bär i muslin men även blandade nötter är gott att ha i. Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkade bär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen. 1 dl torkade bär
Men så i helgen blev jag sugen på att göra müslimed mycket torkade bär och nötter och frön. Det blev en färgglad müsli som passar perfekt med en naturell yoghurt
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Det blir godare med tjockare skivor, men då tar det nog lite längre tid i ugnen också. För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskilt äpplen
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.