Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Vispa ihop äggen med mandelolja och rör ned i det torra. 100 g oskalad mandel. 100 g solrosfrön. 100 g pumpafrön. 100 g oskalade sesamfrön. 100 g hela chiafrön. 100 g krossade linfrön. 1 dl mandelolja. 100 g oskalad mandel. 100 g solrosfrön. 100 g pumpafrön. 100 g oskalade sesamfrön. 100 g hela chiafrön. 100 g krossade linfrön. 1 dl mandelolja
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Lägg mandeln i en bunke och pumpafrön och solrosfrö i en annan bunke. Knapra i dig myslin till valfri yoghurt eller mandel/nötmjölk, och gärna tillsammans med extra färska bär eller frukt
Kokosmüsli. Blanda samman hacket med frön och kokos. Hacka mandel och nötter grovt. Vispa ihop olja, vatten, salt och vanilj - arbeta in i müsliblandningen väl
Enkla kuvertbröd med frön. 1 dl sesamfrön. 8 msk linfrön. 1 dl sesamfrön. 8 msk linfrön. Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Blanda solrosfrön, pumpakärnor, mandel, paranötter, hasselnötter, kokos och linfrön i en stor bunke. Strö över vaniljpulver eller det du valt att smaksätta müslin med
Att göra hemgjord müsli är både enkelt och billigt. Variera precis som du vill med olika gryn och nötter, och vill man ha i russin eller annan torkad frukt tillsätter man det när müslin svalnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.