Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
Här har vi en goding till ostbrickan. varm mild brieost med söta fina pinjenötter och valnötter, mums. Det är min syster som har introducerat mig till detta goda som är superlätt att göra
som tröst i vintermörkret (som i veckan också fick pris som årets bästa dessertbok) och till min födelsedag (som nu känns som att den var evigheter sen, måste för övrigt lägga ut en bild på det fina halsbandet jag fick
Det där med mellanmål före eller efter träning är inte helt enkelt. Man tror att de ska vara nyttiga men när man tittar efter så är de fulla av, ja just det, socker
Jag vet inte i vilken ände jag ska börja i för att berätta om den här rättens alla nyttigheter. Här finns linser och fetaost som ger proteiner (med linserna får du fibrer och flera bra mineraler också på köpet) rödbetor med b -och c-vitamin och kalium som bland annat håller din muskelfunktion i trim, färsk spenat som ger både järn och a -och c-vitamin, avokado och valnötter som är fulla av nyttiga fetter och så lite antidoxiantrika granatäppelkärnor på toppen
Ännu en lätt- och snabblagad liten rätt avnjöts till middag denna vecka. Jag använde både grön ravioli (spenat och ricotta) och gul tortellini (soltorkade tomater), men välj vilken fylld pasta du vill
Jag är ärligt talat lite trött på våra flängiga onsdagseftermiddagar. Efter bästa förmåga, vill säga. Utan att fördjupa mig i för läsaren ointressanta logistiska detaljer, så kan jag beskriva det hela så som att barnen äter middag strax efter fem (det vill säga, med våra mått mätt ovanligt tidigt), i luckan mellan två aktiviteter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.