Blev inbjuden till en FB-grupp som heter Skaldemans LCHF. Där samlas folk som tröttnat på kak -och brödbakande lchf-recept och som vill gå tillbaka till "basic" med strikt LCHF
I LCHF finns det flera personer som banat vägen för våran kost,. personer som har nått stora resultat, som har krigat med samhällets fördomar, personer som har lagt ner sin själ i att nå ut till allmänheten- med sin hjälp, kunskap och erfarenhet
Stenen kan du förstås använda till brödbak och annat och jag tänker mig att jag nog minsann ska låta några lussebullar gräddas där också för riktig stenugnsbakad känsla
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Godmorgon, vad härligt det är att vakna när solen skiner och himlen är alldeles blå. Själv har jag passat på att gå en lång och skön morgon promenad i det vackra och friska vädret
Lägg bakplåtspappret direkt på den varma stenen eller de dubbla bakplåtarna. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Stenen gör att värmen kommer underifrån och du får något som liknar en stenugn. Hej härliga fredag. Solen skiner och det känns som att våren är på intågande
Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.