Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt. Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här
Den här månaden är Månadens sötsak frukt, och här är mitt bidrag. Eftersom vi inte har någon gasbrännare grillade jag deserten i ugnen istället- och ja ni ser ju resultatet
Vad är bra vardagsmat för dig. För mig är det mat som är planerad och förberedd så det bara är att sätta igång med matlagningen när jag kommer hem från jobbet
Det ville vi i Månadens gröna ta fasta på och valde därför tomater som temat för juli månad. För er som inte vet vad Månadens gröna är, så är det en helt öppen vegetarisk matlagningsutmaning där vi samlas kring en råvara varje månad och delar med oss av recept på bloggar och på instagram
Augustitemat för Månadens sötsak är utflykt. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st
I början av veckan publicerade Söta saker Månadens sötsak för februari - Kärlek. Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. Grädda 12-15 min i 190°
Denna kaka är mitt bidrag till Månadens sötsak hos Tea Sötsak. Madeleines, miniature French sponge cakes, are made in special scallop-shell-shaped pans
Låt dig inspireras till att laga en egen vegetarisk på temat rätt på temat (vegansk eller lakto-ovo exklusive löpe), och lägg sen upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
De här ursöta makronerna med marshmallowfyllning är mitt bidrag till junis Månadens sötsak. Så här gör du om du vill vara med i Månadens sötsak gör du så här
Därför tänker jag att temat för Månadens sötsak i juli får bli just det. 12-14 dl vetemjöl. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. Månadens sötsak – hemifrån 50 g jäst. 12-14 dl vetemjöl
-). Hos Söta sakers blogg finns det ett återkommande inslag som kallas "Månadens sötsak"där man varje månad kan vara med och lämna bidrag med olika teman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.