Dagens fiskgryta som vi bjuder på här är just en sån där som gjordes på en höft, en bas på kokosmjölk är så lätt att laga till och det finns oändliga variationsmöjligheter
Thai fish cakes4 portioner 600 g vit fisk (torsk el sej)2 äggvitor2 strimlade kaffirlimeblad1,5 msk grön eller röd currypasta1 msk fisksås1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt5 tunt skivade sparrisstänger1 knippe hackad färsk korrianderev saltRapsolja till stekning/fritering Dippsås0,5 dl vitvinsvinäger1 dl strösocker0,5 msk fisksåso,5 liten morot, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt Gör så härBörja med dippsåsenKoka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sigTillsätt fisksås, morötter, gurka och chiliStäll dippsåsen åt sidanSkär fisken i mindre bitar och lägg i matberedareTillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksåsKör till en ganska slät blandningTillsätt chili, sparris och korrianderRör samman till en tjock smetForma smeten till köttbullsstora, något platta biffarTäck en stekpanna med ca 1 cm olja i bottenStek biffarna på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida tills de fått vacker gyllene färg och är frasigaServera nyfriterade fish cakes med dippsåsen 2011 var Louise Johansson först ut att koras som Sveriges Mästerkock
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.