Lägg på de ljumna grönsakerna, päron, mozzarella och parmesan. Så smidigt att låta köttet koka under dagen och sedan bara pensla det med färdig bbq-sås vid grillningen
I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka
2 Chili- och limesmör 100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime 2 tsk pressad limejuice 1 urkärnad och hackad chili 3 msk kokosflingor salt Majskolv 4 förkokta majskolvar flingsalt Blomkål med kaprisvinägrett 1 medelstort blomkålshuvud salt olja 1/2 dl finhackad kapris 2 tsk dijonsenap 2 msk vinäger 1 dl olivolja Innanlårskappa ca 360 g innanlårskappa av nötkött Lägg till i inköpslistan
Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Lägg upp de grillademajskolvarna på ett fat och bred på smör, lite salt och strö över pecorino
Ta bort ‘skägget’ på majskolvarna och vik bak blasten och knyt ihop med snöre. Bland det godaste som finns är grillad majs med kryddad majonnäs och massa riven ost som får halvsmälta på den varma majsen
Pensla majskolvarna och torsken med olja. majskolvar. Ansa och koka majskolvarna i saltat vatten i cirka 5 minuter. Grilla majskolvarna till fin färg, cirka 10 minuter
I Kapstaden en gång för flera år sedan åt vi en sallad medljumnagrillade grönsaker som på just det sättet bitit sig fast hos oss båda som ett kärt minne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.