Maten kändeslyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Känn med sticka att de är klara. Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Jag gjorde bottnarna på kvällen så jag la bara en handduk över och lät de stå över natten
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans medden gröna blasten från en stor purjolök
Låt det svalna och skär det sedan till mindre bitar. Låt det hela puttra ihop några minuter. Rör i creme fraiche och mjölk och smaka av med persilja och kryddor
Fick den här lyxiga laxen som nyårsmiddag och har velat testa den sedan dess. När du tagit ut den ur ugnen, dekorerasdenmed räkor eller kräftstjärtar, rom och dill och blir vacker som Van Gogh tavla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.