Häll upp och servera genast. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tina bären och passera dem. Blanda saft och rivet skal av lime samt resterande ½ dl socker i de passerade hallonen
Jag har ätit många granolor i mina dar men ingen som har varit så delikat ochlyxig som denna. Samtidigt bidrar chokladen till en härlig, lyxig känsla som jag tycker det är alldeles för lite av i vardagen
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Imorgon börjar jag mitt nya jobb och det ska bli väldigt roligt och spännande. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Lyxig chokladtårta. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner det och sirap. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten (för hand)
Brr, riktigt kallt och massor av snö. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.