Så gott ochlyxigt. Jag gjorde bruschetta på surdegsbröd medkantarelleroch bacon. Min sambo och hans son va ute och gick, kom hem med stora fina kantareller
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan ochgetost
Jag gillar ju saffran, tomater, frukt, skaldjur och kyckling som ni säkert har märkt ochkantareller är ju verkligen inte fel det heller så det fick bli en blandning av allt det tillsammans med lite bulgur
Langos, ca 15 st1-2 potatisar mjöliga, med skal [1 stor eller 2 mindre] 1,5 dl standardmjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja. Kantareller350-400 g kantareller 3 msk smör 0,5 dl gräslök, fint skuren salt svartpeppar
Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck med kantarellstuvningen och toppa med några skivor Västerbottensost. 8 msk gräddstuvade kantareller
En variant på bruschetta - eller en toast - med salt getostoch söta körsbärstomater. Spara saften som bildats i en skål och blanda den med vinäger och hackad persilja
fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, på med grädden och låt det puttra ner sakta. skär ur ytterfilerna från sadeln, krydda dom med timjan och peppar
Garnera med ruccola. Ibland hittar man kantareller – och ibland hittar man MYCKET kantareller. Vill man kan man strö på lite smulade vanlnötter och ringla över honung när pizzan är färdiggräddad
Skär baconet i smala strimlor och lägg detta ihop med svamp och lök i stekpanna. Det funkar det med. Rensa svampen och dela de kantareller som är stora
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten. Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.