Saltningen sker i stora kar och torkningen ute i den friska vinden, de som besökt nordnorge eller lofoten har säkerligen sett hur fisken hängt på träribbor i långa rader, tätt efter varandra upphängda, det är den så berömda klippfisken, som även kommer till Finland i form av lutfisk, och har man inte sett den, så har man åtminstone känt lukten av den
Delikata thailändska rätter med ris och efterrätt. Fast det beror kanske på hur mycket av de delikata thailändska rätterna man lyckades peta i sig till lunch
Servera lutfisken med alla tillbehör. Smält hälften av smöret, tillsätt mjölet och blanda väl. Häll i mjölk och grädde och låt blandningen koka upp under omrörning
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfiskPocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.