Varje år är min svärmor så snäll och bakar lussekatter tillsammans med barnen. Första året var Lowe bara 1 ½ år och åt kanske mest bara russin, men traditionen har fortsatt
I dag klockan 11 blir det lussebak på P4 Radio Halland. Jag har packat ner degblandare, mjöl, saffranspasta och hundra miljoner andra små prylar känns det som
Senaps- och honungskyckling. Hej och en riktigt trevlig fredag till er alla. Som jag brukar säga. visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar
Hej på er. Här snöar det på för fullt och har gjort de senaste timmarna. Det ska även bli minusgrader dygnet runt i ett par dagar nu så det verkar som att snön får ligga kvar ett tag
Idag har vårat årliga lussebak gått av stapeln. Det är en mysig smygstart på julen. Vi brukar försöka få julkänsla i vårat uterum, så att vi kan ta glögg och lunch därinne medan degen jäser
Här kommer en fin favorit i repris, Lussekatter. Jag har alltid gillat den här gula lilla saken. Uppenbarligen har det gått i arv för när Elise fick frågan vid sitt utvecklingssamtal för ett tag sedan (jo det kallas så även på dagis, och jo jag säger dagis) vad som gjorde henne allra gladast var svaret enkelt, Lussekatter
1. a advent och dags för lussebak. I takt med att degen jäser så börjar julmyset infinna sig. Dessutom är det ju så att inget går upp mot doften av lussekatter, så ljuvligt
I går så va det dags för årets saffransbak och jag va sugen på att pröva lite olika varianter. Huvudsaken jag bakar lussekatter då är mina tonåringar glada
Enligt väderprognosen så verkar det som om den verkliga vintern är på väg till oss nu. Lätt pudersnö faller utanför fönstret och det biter lite i kinderna när man sticker ut näsan
4 st längd personerTillagningstid. ca 2 timmar1 pkt ( 50 g) jäst150 g smör eller margarin5 dl mjölk1 g ( 2 pkt) saffran1 ägg½ tsk salt1 ½ dl socker eller vit sirap15 - 17 dl vetemjölev
Jag tycker mycket om att äta fisk. Jag tycker mycket om att laga fisk. Jag tycker också mycket om att fånga fisk, vilket jag tyvärr inte gör så ofta numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.