Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Låt det steka på en stund, utan att få färg. Fisksoppa på torskrygg, krossade tomater och grönsaker
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Jag tror att jag åt denna lunch förra veckan och jag kommer göra nått liknande idag, dels för det är så jäkla gott och dels för det går så himla snabbt att trolla fram den
Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Det kikas nyfiket i varenda lunchlåda som öppnas i vårt personalkök. När vi grillade i helgen passade jag på att göra en (halv) sats av hennes grönsaker och de var till och med godare än vi trodde
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Ett bra val så väl till lördagslunchen som till förrätt på nyår. Det kan vara bra att börja mixandet med bra lite av grädden, för att på så sätt kontrollera konsistensen till den önskade
Vad tycker ni andra, har ni något annat favvomärke på grillar. Jag ställde sedan lådorna på grillen, viktigt att det inte är allt för varmt under lådorna, jag stängde av brännaren under
Riv skalet på en av apelsinerna och blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinen och blanda filéerna med brysselkålen och vinägretten
Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker och vin. Grönsaker och lite annat kan varieras men tänk på vad de smakar så får du en bra kombination i din fond
Dela brysselkålenpå hälften. Njut av ett vegoalternativ på julbordet. Stekt brysselkål med majonnäs och rostade hasselnötter Du lagar den här rätten i tre steg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.