Fyll upp ett longdrinkglas med chokladen och häll i konjaken och servera med isbitar eller värm chokladen och servera den som en värmande drink efter badet eller vinterpromenaden
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter
Cointreau Choko, 1 glas20 cl varm choklad3 cl cointreau (grand marnier funkar säkert också)vispad gräddekakaorivet apelsinskalGör din egen favorit choklad eller klicka på länken ovan (där hittar du även lumumba)
PrintLumumba – fredagsdrinken. Idag är fredagsdrinken av det lite enklare slaget. Kanske inte drinken i sig, men idag finns ingen införskaffad rekvisita, inget fototält eller redigerare att tillgå
Blev en värmande Lumumba med äppelskivor. I går kom vi till Köpenhamn. Tågen var självklart försenade från båda håll men var snabbt glömt när vi checkade in på ett varmt och skönt hotell
Vi värmde oss under senare eftermiddagen, då solen försvann och mörkret sakta men säkert var på intåg med varm choklad/vispgrädde och jag en god Lumumba
Eller en Lumumba till lunchvåfflan för den delen. För femte året i rad firade vi nyår i Dalarna. Min vän Jenny är från Ludvika och har en stuga i Sunnansjö, strax utanför staden
Vi hörs om en vecka efter skidåkning och klar överkonsumtion av Lumumba och Fernet. Arbete, barnens fritidsaktiviteter och diverse sjukdomar har på något sätt trängt bort mig från både blogg och cocktails
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.