Peach Melba är klassisk dessert som skapades till den australiensiska sopranen Nellie Melbas ära. 1/2-1 l vaniljglass. 2-3 msk strösocker. Peach Melba, Klassisk dessert, Hallon- och Persika dessert, Enkel dessert 30 D. 1/2-1 l vaniljglass. 2-3 msk strösocker
Vilken storlek herr Batra föredrar förtäljer inte historien, men att hans farmor skulle vända sig i graven om hon visste att han lagade dom med kött från "heliga kossor" - det vet vi
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Hacka persikorna och lägg i en skål ihop med hallonen
Detta blir mitt bidrag, får se om det kommer något mer bidrag längre fram =)8-10 bitar6 äggvitor1 tsk äppelcidervinäger3 ½ dl socker2 tsk maizena1 msk kakaoHallonmousse. 2-3 inlagda persikohalvorca 30 g mörk choklad½ dl frysta hallonMaräng. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter och sänk sedan värmen till 110° och grädda i ytterligare i 20-25 minuter eller tills marängen är pösig. 8-10 bitar
Låt marängbottnarna svalna på torr plats och dekorera med lösvispad grädde, gärna smaksatt med lite äkta vanilj eller -vaniljsocker eller vaniljvodka och lägg färska bär i en hög ovanpå
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter). Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust Tillsätt äggula och grädde och blanda väl
Så, tämligen lite deg, inget extra socker utöver det som finns i mandelmassan, och fluffigt vaniljvisp - inte sådär jätteilla ur kost-syn, om man nu ska äta efterrätt någon dag
För några veckor sen köpte jag mig en ny kokbok "David Batras inte så tråkiga indiska mat". En mycket bra kokbok med lite förenklad indisk mat, bra recept på vardagsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.