Ta ut rätten från ugnen och fördela baconet på rätten. Skiva purjolöken i 1 cm tjocka skivor. Putsa filén fri från fett och hinnor, skär den i 1cm-tjocka skivor. Låt koka några minuter, lägg sedan ned köttet och låt sjuda ca 15-20 minuter. Strö på lite jordnötter och därefter ost och gratinera i ugnen cirka 10 minuter i 225 grader, eller tills osten smält och fått färg. 1 purjolök. 4-6 champinjoner. 1 röd paprika. 1 -1½ dl crème fraiche. 1 paket bacon. 1 msk kalvfond. 1-2 msk krossad rosépeppar. ½-1 dl riven ost
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Min vän klarar små mängder laktos och därför kunde jag använda ett vassleisolat som innehåller extremt lite laktos, mindre än 1 g per portion, men om du vill går det bra att hoppa över proteinpulvret och istället ha i ca 2 msk mjöl som tex rismjöl eller bovetemjöl. ca 10 bitar. 1. 200 g laktosfri cream cheese 13% (Valio Eila). 1. rivet skal från 1medelstor citron. 1 påse vegegel (eller snabbgelatin om du inte är vegetarian). 1 msk stevia sötströ. 1. Sätt ugnen på 175 C. Häll smuldegen i en pajform med avtagbara kanter (24 cm diameter) och tryck ut degen i botten och upp 1 cm mot kanterna. 12,2 g protein. 13,5 g kolhydrater (1,4 g fiber). 13,7 g fett 1 g per portion. ca 10 bitar. 1. 1. 1medelstor citron. 1 påse vegegel. 1 msk stevia. 1. 1 cm mot kanterna. 12,2 g protein
Sirapssnittar - Endast grunddegen. 100 g smör. 1 msk ljus sirap. 1 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. Jappgodis - 6st små "styck" (delade i grova bitar). Daim - 6st små "styck" (delade i grova bitar). Deg 1. Jappsnittar - 6 st "styck" jappgodisar, (delade i grova bitar). Daimsnittar - 6 st daim "styck" daimgodisar (delade i grova bitar). 1. Sätt ugnen på 175´c. Dela degen i 3 bitar och smaksätt två av degarna, blanda in de hackade jappgodisbitarna i en deg och de hackade daimgodisbitarna i en annan deg och spara en naturell. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma. 100 g smör. 1 msk ljus sirap. 1 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver
Ingredienser för 2-4 personer2 medelstoramorötter1 msk smör1 msk vetemjöl5 dl vatten2 st fiskbuljongtärningar1 paket räkost (225 g)1 dl dill2 dl creme fraiche½ krm cayennepepparSaltVitpeppar500 g skalade räkorDill och räkor för garneringGör så härLägg buljongtärning i vatten och låt det koka upp. Låt koka ihop och låt det stå och sjuda i ca 12 minuter. Ingredienser för 2-4 personer. 2 medelstora morötter
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dela den i två delar om du ska göra två bröd. 1 pkt färsk jäst (blå). 1 dl fin och god olivolja. 3 1/2 dl vatten. 1 dl yoghurt naturell 3 %. 10-12 dl vetemjöl special. 2 1/2 tsk salt. 1 msk fin honung. 1. Häll på mjölet i omgångar, ungefär 3-4 dl i taget är lagom och arbeta sedan degen väl. Arbeta därefter degen tills den blir len och slät, ca 10-20 minuter. Grädda bröden 30-40 min i undre delen av ugnen tills de har fått en fin, gyllenbrun yta. 1 pkt färsk jäst (blå). 1 dl fin och god olivolja. 3 1/2 dl vatten. 1 dl yoghurt naturell 3 %. 10-12 dl vetemjöl special. 2 1/2 tsk salt. 1 msk fin honung
Dela det här. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Mixa mandeln med sockret först. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. 1 st apelsin. 1 st äggula. 1 dl sötmandel. 1 st påse pepparkakskrydda. 1
Låt puttra på medelvärme i ca. Hacka löken och fräs i en klick smör i en gryta tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Blanda 1 dl mjölk med 2 msk mjöl till redning och häll ner lite i taget under omrörning tills såsen får den konsistens du vill ha den. 1 vitlöksklyfta. 1½ msk chilisås. 1½ krm svartpeppar. 1 krm citronpeppar. 1 krm basilika. 1 dl mjölk
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.