Ta ut brödet och låt svalna på galler. 11 dl mandel. 1Tillsätt salt, rågmjöl, rågsikt, mandel, kummin och det mjuka smöret klickvis. 1Forma degen till ett jämnt bröd och låt jäsa till det dubbla, cirka 15 minuter. 1Snitta brödet i valfritt mönster och pensla det med vatten
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor. 2 tsk brödkryddor. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet
Snitta bröden några gånger, och lägg bröden på plåten/bakstenen i ugnen. Tillsätt sedan saltet (jag brukar blanda saltet med lite vatten), och knåda därefter degen i några minuter till
ex rismjölk eller mandelmjölk. Det här brödet finns med i min eBok som jag sålde i julas. Det är ett fantastiskt saftigt och smakrikt bröd som passar året om
Snitta brödet vackert med en vass liten kniv eller, ännu hellre, ett rakblad monterat på en pinne. Om det är en bitande kall vinterdag kan du ta lite varmare vatten, och om det är en stekhet sommardag kan du i stället sänka vattnets temperatur med någon grad
Under tiden som degen knådades hade jag i lite mjöl i taget tills degen såg och kändes bra (gör du också brödet i maskin så stick för guds skull inte ner fingrarna i bunken medan maskinen går
med mjölade händer däri. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Ca 20 bitar. 1. Smula ned jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och slå den
Tillsätt mjölet och rör om med visp tills det är blandat med vattnet. Två bröd. Blanda skållningen med vatten (se till att degvätskan blir fingervarm), smulad jäst, salt, smör eller olja och vetemjöl
När Barnets Faster och Farbror svängde förbi i helgen hade jag bakat detta bröd på morgonen och jag vet att jag lagt ut flera brödrecept och säger att alla är så bra – men detta är en ny favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.