Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar. Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen
"När andra ljuset brinner är snart Lucia härhon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär". 2. a advent och vi känner oss praktiskt taget insnöade i vårt hus
Något som vi inte riktigt kan fatta, men som enligt almanackan är ett faktum, är att det på söndag är första advent och att det idag är endast 24 dagar kvar till julafton
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Hejsan vänner. Som ni kanske märkt så har jag haft ett längre uppehåll här på bloggen. Jag har genomgått en stor förändring i mitt liv och kände att bloggen fick ligga på is under tiden
På söndag är det första advent. Jag kan inte förstå att vi redan är där. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Som ni säkert har upptäckt vid det här laget så ÄLSKAR jag jordnötssmör. När jag var i Gambia för några år sedan så åt jag vad som kallas för deras ”nationalrätt” – Domoda, en supergod jordnötsgryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.