2-4
personer (beror på om du har det som ensamrätt eller som tillbehör)
1,5 dl
vildris + 3 dl vatten + en nypa salt
smör eller olja att steka i
1 normalstor
palsternacka, i små fina bitar
2 små
gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor,
finhackade
50 g
torkade blötlagda och urkramade trattkantareller alt. 200 g färska (eller annan svamp)
75 ml
vitt vin
2 msk
finhackad timjan och rosmarin
havssalt och svartpeppar
1 granatäpple,
halverat och fröna urtagna
50 g
hasselnötter, torrostade i stekpanna
35 minuter
på svag värme under lock. Tillsätt saltet mot slutet av koktiden. Häll av eventuellt överblivet vatten och låt svalna något. (Jag skriver 35 minuter eftersom jag tycker 40-45 som ofta står på paketen är för länge.)
Toppa matvetesalladen med den nystekta halloumin och granatäpplekärnor och skeda över dressingen. Den här rätten är en fortsättning av Sandra Mastios recept "Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia" som du hittar här på Mathem
Håll det det halverade granatäpplet över en bunke och banka på baksidan av det med t ex en kavel för att få ut de läckra kärnorna (någon som har en bättre, mindre skvättig metod
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Den här gången med min goda Vän, Kocken G. Vad kan vara bättre än att fira med trevligt sällskap, god mat och lingonplockning i en stuga ute i ödemarken
Originalfotot på mamma & Henrik. Istället bjuder jag er på ett gott recept av ljummen pastasallad med stekt fläskfilé, champinjoner och bearnaisesås och min bästa vinegrette som passar så bra till
Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Hacka persiljan och blanda med oljan och citronsaft av citronen. Blanda oljehacket med rödbetorna. Fräs linserna i en stekpanna med lite olivolja och den rivna vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.