Ljummen vildrissallad med trattkantareller, palsternacka & granatäpple
Dagmar's Kitchen
Dagmar's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2-4 personer (beror på om du har det som ensamrätt eller som tillbehör)
  • 1,5 dl vildris + 3 dl vatten + en nypa salt
  • smör eller olja att steka i
  • 1 normalstor palsternacka, i små fina bitar
  • 2 små gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g torkade blötlagda och urkramade trattkantareller alt. 200 g färska (eller annan svamp)
  • 75 ml vitt vin
  • 2 msk finhackad timjan och rosmarin
  • havssalt och svartpeppar
  • 1 granatäpple, halverat och fröna urtagna
  • 50 g hasselnötter, torrostade i stekpanna
  • 35 minuter på svag värme under lock. Tillsätt saltet mot slutet av koktiden. Häll av eventuellt överblivet vatten och låt svalna något. (Jag skriver 35 minuter eftersom jag tycker 40-45 som ofta står på paketen är för länge.)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.