Jag glömmer ofta hur gott en matig, ljummen och varierad sallad kan vara. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Med ljuset kommer salladssuget och denna kycklingsalladmed rött ris (som för övrigt är min favorit), päron, getost, tranbär och valnötter skulle inte sitta fel nu
Blanda sedan med kycklingen och grönsakerna ,oliver osten och dressingen i en stor skål. Dela filéerna i stora bitar blanda med salt peppar oregano olja stek dem ca 15-20 min
Bovete är en fantastisk gröda, som är förträfflig när man är glutenintolerant. Här har jag gjort en enkel, nyttig och välsmakande ljummen sallad med just kokt bovete, lax, spenat, bönor och ugnsbakade tomater
Rosta blomkålen i ugnen i en form med lite smör penslat på blomkålen och lite salt och peppar, stek under tiden baconoch lägg sedan på ett papper att rinna av, stek sedan kycklingfiléerna i rikligt med smör, salta och peppra
Blanda dem med salt, peppar, oregano och olja. Citronen harmonierar förvånansvärt bra med fetasoten i den här rätten, den vill gärna ta överhanden annars men det är klart, fetaost är lite av en kung i matlagningen
Fräs bönorna och halverade tomater med löken. Servera med rikligt med parmesanost. Pasta med röd pesto, bönor och grönsaker -Â 4 portioner Färsk pasta - vi använde Fettucine 1 burk röd pesto - vi använde Coops 1 burk stora vita bönor - proffsmatlagaren förespråkar egenkokade för att de är godare 1 frp körsbärstomater Ett gäng skivade svarta oliver Ruccolasallad 2 vitlöksklyftor 1 scharlottenlök Parmesanost - tips välj parmigiano-reggiano framför grana padano Hacka vitlök och scharlottenlök. 1 burk stora vita bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.