Perfekt vardagsmat som även passar perfekt att ta med och äta kall eller ljummen i lunchlåda. Mot slutet av koktiden tillsätter jag en större mängd blomkål så mängden pasta blandas upp med mycket grönsaker
Fyll formen med sparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Med en massa grönsaker, bacon och ost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Häll i blomkål och broccoli stöt sönder den med en potatisstöt låt det bli varmt. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens
Smaka av med salt och peppar. Gratinerad blomkål. Täck med ost och gratinera tills det fått färg, c. Lägg blomkålen i en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över
När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.