600 g kycklinglårfilé 1 l vatten 1 dl salt. Glaze2 dl ketchup 1 dl sriracha 2 klyfta vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, finhackad 1 limefrukt, saft och skal ca 1 msk strösocker 2 tsk svartpeppar, nymalen ca 80 g smör, rumstempererat
Krydda kycklingvingarna rikligt med BD-krydda och låt dra i cirka 15 minuter. Lägg över vingarna i en eldfast form och stek i ugn, 160175 grader, cirka 1012 minuter
Ta sedan ut dem och pensla med Buffalosås. 1 kg kycklingben1 stor gul löksalt & pepparsmält smör & oljaBuffalo red pepper sauce1 dl chilisås½ dl vitvinsvinäger1 st riven vitlöksklyfta3 tsk tabasco1 msk ketchup1 msk kycklingfond½ tsk cayennepeppar1 msk paprikapulversalt & pepparBlanda alla ingredienser till Buffalo-såsen i en skål, låt stå och dra i minst 30 min
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stek kycklingvingarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen (200´c) tills de är nästan färdiga. Pensla på såsen och grilla dom ytterligare tills ytan har fått färg, vänd dom gärna en gång under tiden
Ramen en japansk nudelsoppa med kinesiskt ursprung. Det finns en mängd olika varianter i Japan beroende på geografiskt läge, men merparten delas in baserat på två kategorier, själva buljongen samt typen av nudlar som används
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.