krydda med salt & peppar. blanda i detta med kycklingen tillsammans med paprikapulver och lagerblad. blanda ihop kycklingchilin med pastan i en ugnsform eller om du som jag använder en stekgryta till kycklingen, blanda ner pastan där
600 g kycklinglårfilé 1 l vatten 1 dl salt. Glaze2 dl ketchup 1 dl sriracha 2 klyfta vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, finhackad 1 limefrukt, saft och skal ca 1 msk strösocker 2 tsk svartpeppar, nymalen ca 80 g smör, rumstempererat
Marinad till klibbig kyckling, eller sticky chicken. Att vi sen kan minnas resor vi gjort och fortsätta fara välden runt med hjälp av maten gör ju inte det hela mycket sämre
Börja med potatisen. Värm en panna med smör och fräs lök och champinjoner tills de får en fin färg. Stek köttet som du kryddat med endast salt och peppar snabbt (bara några sekunder på varje sida) och lägg över även köttet i den ugnsfasta formet tillsammans med lök och champinjonerna
Strö över korianderbladen och servera med mango chutney, naanbröd och basmatiris. Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Inte för att jag är fettskrämd på något vis (nej nej) men i detta fallet är det extra påslaget kalorier faktiskt inte värt det med tanke på hur kalasgoda de ändå blir i ugnen utan fritös
Stek kycklingvingarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen (200´c) tills de är nästan färdiga. Pensla på såsen och grilla dom ytterligare tills ytan har fått färg, vänd dom gärna en gång under tiden
Ramen en japansk nudelsoppa med kinesiskt ursprung. God mat behöver med andra ord inte vara dyr. Man kan toppa nudelsoppan med precis vad man vill, vanligast i Japan är dock griskött, vårlök, kokt ägg och groddar
Lägg de sedan tillsammans med barbecue såsen i en slow cooker, eller i en ugnsäker gryta med lock. När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulled chicken eller pulled pork
Här i Najnis kök serverades Chicken Tikka Masalan med enbart dessa läckra naanbröd och lite färsk koriander, men vill man ha ytterligare tillbehör rekommenderar jag blomkålsris eller vanligt ris, för den som äter sånt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.