En sådan där litenmennaggandegod historia som passar perfekt till den heta glöggen. Jag hade i en hel del pepparkakskrydda, killarna älskar det, men som alltid börja med hälften kanske och smaka dig fram, som jag alltid säger
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
De intervjuade någon från 'kaffeeliten' om kaffe, på radion på jobbet i veckan. Kaffe är hur som haver en guldets dryck, och varför bara dricka det goda, när det också enkelt går att inkludera i ett bakverk eller två
Följer du mig däremot på Facebook har du kanske sett en liten påskhälsning där – för när inte det “riktiga” bloggandet hinns med så brukar jag i alla fall uppdatera på något sätt via Facebook eller Instagram
Häll av fikonen morgonen därpå, men kasta inte det söta och goda blötläggningsvattnet utan drick det rakt upp och ned eller använd det som bas i en smoothie
Idag ska vi äta en trattkantarellsoppa som står på spisen nu och kokar och innan det tänkte vi äta en liten aptitretare i form av krustader med avokadoröra
Otroligt gott vin för en liten peng. Jag gillade den skarpt Min svärmor kallar den Kryddstark gryta, men jag vet inte om jag håller med om att den är så jätte "kryddstark" precis
Bra med efterrätter som är godamen inte innehåller vad en är van vid att efterrätter innehåller. Två stora favoriter här hemma är nice cream och clementinsorbet och nu kan vi även lägga till chokladpudding
men här är familjen Taxéns absoluta favoritpaj. pajdeg3 dl vetemjöl90 gram margarin3 msk vattenBlanda ihop margarin och mjöl till grynig massa tillsätt vattnet och knåda till deg låt vila i kylen en stund innan du trycker ut eller kavlar den och lägger den i pajformen
(Det framgår inte i receptet men jag tror man borde lägga solrosfröna i blöt på förhand. Min man saknade köttet och jag tyckte också att det var en lite "tom" sås även om den var god
Lämna kommentar. Lite godare lax. Det finns ju hundratals olika sätt att panera och servera lax på, idag krossade jag nachos och blandade med finhackad chili och raspet från en citron, klappade in det på laxen och toppade med några skivor citron
Men efter att han hade lagat de goda, tunna, frasiga och väldigt fina pannkakorna finns det inget annat för mig att göra än att ta tillbaka min pannkaksåsikt
Men har man kantareller, gräddprodukter och kött i kylen så går det mesta att rädda. Jag vet det är lite oortodoxt med svartpeppar och pecorino (inte casu marzu) i kantarellsåsen här i Norden, men jag gillar det bättre än bara vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.