- ♥ - ♥ - ♥ -Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD. - ♥ -Förden som är intresserad av kcal-innehållet - ca 300 per portion. 3 morötter8 potatisar1/3 purjolök1/2 gul lök1,5 fiskbuljongtärning6 dl vatten1,5 msk vetemjöl100 gr creme fraiche valfri2 msk hummerfond200 gr räkost150 gr räkor skalade4 bitar laxfileér (i portionsförpackning)dill efter smak. för er exakt 1,5 msksalt efter smak. för er exakt 1,5 tsklite svartpepparGör så här
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
liten bit röd chilipeppar, färsk och finhackad. Yellow rock sugar ser precis ut som brunt bröstsocker och jag har ännu inte lyckats hitta förklaring på vad som är skillnaden mellan dem
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att sluta äta även om vi var mätta - "bara en liten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
Rör om ordentligt så att färsen fördelar sig i tomatsåsen. ex oregano eller någon örtblandning typ pizzakrydda samt den pressade vitlöken om du körde med de naturella tomaterna ovan
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Då får jag väl dela med mig av mitt lilla fina recept nu inför fettisveckan
Påsken närmar sig med stormsteg och förutomden goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.