Vispa poröst ägg och socker. Blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt. Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver
För någon månad sedan bjöd brorsan och hans sambo mig och min familj på en super god linsgryta. Inlägget Brorsans linsgryta dök först upp på Healthspiration
Vill du ge din smörsås en bearnaise-karaktär fräser du lite schalottenlök, tillsätter lite vinäger och hackad dragon och använder detta när du gör äggblandningen
Salta och peppra piggvar-filéerna och rulla sedan ihop till rullader. Placera den fina fisken på svampen, häll på såsen på fisken och gratinera hela härligheten tills den fått fin färg, ca 3-5 minuter, övre delen av ugnen
Stek på medelvärme i 2-3 minuter tills kolbullen börjar få fin färg under, vänd därefter på den och stek den färdig i ytterligare ca 2 minuter. 2-3 minuter till
Lisas pastasallad med lammfärs och chêvre4 port400 g penne eller annan pasta1 pkt ruccolasallad15 soltorkade tomater500 g lammfärs1 gul lök1 vitlök100 g chèvreSalt & peppar2 tsk spiskumminKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och kyl ner den när den är klar
Detta är Lisas farmors recept på bröd. 20-25 st, ganska små50 g jäst5 dl vatten50g margarin2 msk socker2 tsk salt14 dl mjölSmula jästen, smält 50 g margarin i en kastrull, blanda i 5 dl vatten och låt svalna till ljummet. 20-25 st
Hade min vän Lisa på besök häromkvällen och bjöd henne på kvällsmatsbröd i en något grövre version. Improviserade bara, men måste säga som juryn i Sikta mot stjärnorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.