Smaka av, och späd ev med lite vatten om det känns för tjockt. Lättgjord, nyttig och betydligt godare än den ser ut på bilden är den här vegetariska linsgrytan, som får smak av curry ochkokosmjölk
I måndags startade veckan med lins- och morotssoppa med ingefära, chili ochkokosmjölk. morotsoppamedkokosmjölk, seekh kebab-tortilla, batarra harra och pasta med spenat- & grönkålssås
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver
Mor min är fenomenal på att trolla fram smarriga röror med bönor och slikt. Enkelt och mycket gott. Smaka av med salt, peppar och ett par droppar olivolja
Den här laxfilén kryddas med sambal oelek, lime (och vitlök för den som vill). Mycket smak blir det och då passar risnudlar som får en rejäl kyss av kokosmjölk mycket bra till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.