Lingonsylt, som gärna får vara litesyrligenligtmin smak, går utmärkt att koka utan socker. Hemmagjord sylt är för mig ett självklart val då vialltid har haft det hemma, de där köpta varianterna som smakar konstgjort är inget för mig
Jag har faktisktaldrig kokat lingonsylt förut. Vilket beror på att jag helt enkelt integillar att gå i skogen och plocka bär och därför aldrig haft några lingon att koka sylt på
IngredienserPortioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg tilliinköpslistan
Nu när färska lingon är så billigti affären är det bara att passa på att göra egen sylt. Det går snabbt, blir gott och mycket roligare att äta något man själv tillagat
Nu ska ni få ta del av mitt, eller snarare min mammas recept på världens godaste lingonsylt. Just nu sitter jag nästan med ögonen i kors efter att ha suttit med matte hela dagen
Hemma igen och idag var det bara att gå upp tidigt och jobba igen. Men det kunde inte ha gått bättre för min sambos sons lag iGothia cup för de åkte hem som segrare
Rensa lingonen. Skala, kärna ur och tärna päronen ganska fint. Koka upp lingon, päron och vatten i en stor gryta och koka under lock i 15 minuter. Rör i sockret och koka häftigti 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter. 5 l lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.