När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till mat-beredaren med kniven monterad. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter
Lingonpajmed chokladkolakrämPajbotten. Toppa med lingon. Servera med vispad grädde. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
I helgen var jag och dottern ute på en skogstur, lite bär hittade vi, va 2dl blåbär och mindre än 1 dl lingon, då dottern ville baka på allt så kom jag på den briljanta ideén att göra lingonpaj som jag inte ätit på år och dar. Pajskal 1stor paj/ 7-8 mini100g smör75g mandel2½ dl vetemjöl (jag använde dinkelsikt)½dl sockerBlanda ihop alla ingredienser, ställ kallt medans du gör fyllningen. Fyllning½dl grädde½dl socker½dl sirap1 tsk vaniljLingon (minst 1 dl)Lägg allt i en kastrull, koka 10-15 min, gör kulprovet likasom med knäck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.