Den här supermjuka härliga limpan blev en riktig hit för den var verkligen jättesmarrig. Limpan får lite extra smak och tuggmotstånd av att den innehåller linfrön och solrosfrön och passar bra att rosta
Men vill ni ha ett sött bröd så prova med mer sirap. Känn med en sticka så att brödet är klart. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, Rör ner fil och sirap och rör tills allt är väl blandat
klä två avlånga brödformar med bakplåtspapper. Alltså det blir lite godare när man har sirap i. Pensla lite med ägg eller vatten o strö på fiberhavregryn o linfrön
Så gott tillsammans med en lagrad ost, saltat smör och såklart goda grönsaker. Pensla brödet med ägg och toppa med hampafrön, vallmofrön och pumpakärnor
Nyttigt är det ändå, med lika delar grahamsmjöl och rågsikt som vetemjöl. I detta här receptet använder jag lingonsylt och sirap, så brödet blir lite sött
)Idag började jag medsirapen. MalmöJag har bestämt mig för att de flesta julklappar jag ger bort i år ska vara ätbara och redan idag satte jag igång med förberedelserna
Blanda sedan i torrjästen med grahamsmjöl, rågsiktsmjölet & vetemjölet. ½ dl ljus sirap. 4 dl vatten som är 40-50 grader varmt2 dl lingonsylt1 dl olivolja½ dl ljus sirap1 kapsyl ättika1 msk salt ( jag hade ½)1 msk hel kummin1 msk hel färnkålsfrön2 dl russin1 dl linfrön1 pkt torrjäst2 dl grahamsmjöl2 dl rågsiktsmjölca 10 dl vetemjöl specialBörja med att blanda vatten, lingonsylt, olivolja,ättika, linfrön, russin, salt, sirap, kryddorna som du stöter i mortel först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.