Inte kunde man då tro att det på eftermiddagen skulle bådeåska och vräka ner regn. Frukosten idag åt vi ute på altanen och efteråt blev vi sittande i solen med vårt morgonkaffe
Häll smeten påbakplåtspapper i en långpanna, platta till så smeten blir jämntjock. Blanda alla torra ingredienser i en skål som är 4 liter. 7 dl rågsikt
Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Häll på det kokande vattnet. Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låtstå att svälla under en handduk i minst 5 timmar. Låt jäsa i 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta därefter degen väl på bakbord och forma den till limpor eller frallor och låt sen jäsa i 20 minuter. 1 dl rågkross. 2 påsar torrjäst. 4 dl durum vetemjöl (men gårockså med vanligt vetemjöl). 7 dl dinkelmjöl eller rågmjöl
Lingonbröd – gör så här. Lägg dem påplåtar med bakplåtspapper. Låt bröden svalna på galler. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 20 bitar. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda bröden mitt i ugnen 15–20 min, tills de fått gyllene färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.