Smarrig rätt som serveras på skedar. Är jätte goda. Ingedienser. 100 g räkor, skalade4 ägg50 g cheddarost1 litet knippe gräslök1 msk olivolja1 st limeGula mangoldskott eller salladsskottSaltGör så här
Man längtar efter en iskall gazpacho med limeräkor. Vad längtar man efter när det är så här varmt. Jo, det kan jag svara på, man längtar efter något som är iskallt, nyttigt och syrligt fräscht
Vi började med lite snittar så som laxröra på malaxlimpa och ostkrustader med limeräkor och på samma bord hade jag också dukat upp det söta såsom jordgubbar, påskgodis och en härligt fräsch och syrlig tårta med god kexbotten
Skala räkorna. (Blir ca 500 g skalade, om man nu inte vill skalasjälv. Min anm. ) Tvätta limen och riv skalet på hela frukten ochpressa saften ur halva
Skala räkorna, men lämna kvar huvud och stjärt, och trä upp dem på grillspett av bambu. Blanda limeskal, 3 msk pressad lime, 2 av chilifrukterna fint hackade, kumminfrö och sesamolja och pensla räkorna
Skala räkorna. Hacka vitlök eller lök. Skär squashen i tärningar och sparrisen i ca 4 cm långa bitar. Förväll sparrisen några minuter i lättsaltat vatten
Skala räkorna, tvätta limen och riv skalet på hela frukten och pressa saften ur halva. Pressa vitlöken och tärna squashen,fräs detta ihop och pytsa i vitt vin om du vill använda det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.