1. Smält smöret utan att det blir brynt. 2. Låt vatten sjuda i en kastrull. 3. Vispa äggulor, vitt vin och 1 msk pressad limesaft i en värmetålig bunke som du ställer över kastrullen med sjudande vatten
Inspirerat av ett recept i Allt om Mat för ett tag sedan, lagade vi i fredags laxburgare med getost och limehollandaise (den enda likheten med det som fanns i AoM är att laxen är strimlad och att burgaren hålls i hop med potatismjöl och äggvita)
(se limehollandaise )Â Ger både krämighet och en skön syrlighet som passar utmärkt till laxen. Påsken är över och batterierna har laddats med umgänge med familjen och långa promenader på stranden
Ugnsbakad hälleflundra smaksatt med salt och smör, limehollandaise och grönsaker från fjällträdgården… Att vi äntligen är samlade igen gör inte kvällen sämre
Lavish/Dench syftade på den mustiga doften från en bakgata i förra sekelskiftets Florens, vilken näppeligen har några likheter med den doft som kommer från nybakad english muffin med pocherat ägg på en bädd av stekt spenat, svamp och späd salladslök under en alldeles för ymnig splash av limehollandaise, spetsad med wasabi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.