Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Smaka av med salt och peppar. Citron- och gurksallad. Skär laxen i 4 bitar. Stek i torr panna några minuter och ställ sedan laxen i ugnen ca 10 min i 175 grader. 600 g laxfilé
4 4 port ris eller annat gryn 1 gurka 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt peppar 500 g laxfilé 1 msk olja 1 msk tandoorikrydda 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Servera omeletterna ljumna, toppade med dill och gurksallad samt bitar av varmrökt lax. Skär gurka i tärningar och blanda med syltlök, ättikslag, dill och rapsolja
Lägg sedan laxbitarna ovanpå locket och lägg på grytans eget lock. Lägg enriskvistarna i botten av en järngryta och täck dem med ett lock som går ner i grytan
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.