Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur. Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor
Vad sägs om en apelsinsalladmed smak av jul - den går inte av för hackor vill jag lova. Jag ska vara ledig över jul, i alla fall ett par dagar och spenderna dem tillsammans med min familj och släkt
Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita blir kvar, skiva dem och lägg på ett fat. Bryt flarnen i små bitar och strö över salladen och garnera med koriandern
Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen, passa noga, för det går snabbt
Istället för en vanlig sallad gjorde jag en apelsinsallad till maten med rödlök och mozzarellaost. Jag använde blodapelsiner, men det går lika bra med vanliga apelsiner
Tvätta den ena apelsinen noga. Skär bort det gula skalet och strimla det. Ta därefter bort det vita skalet på apelsinen och skala resten av apelsinerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.