Faster Hortensia är en kvinna på Gotland som egentligen heter Inga. Men hon kallar sig alltid Faster Hortensia och när jag fick detta recept av henne för många år sedan så skrev hon "Faster Hortensias inlagda gurka" överst på pappret
De här småkakorna bara måste ni prova, de är så goda. Jag tror att det är saltet i dem som gör det. Jag har fått receptet av min rara granne Lil, efter att ha ätit en ansenlig mängd av dem hemma hos henne
Servings. 4 (varmrätt). Cook Time. 20 Min. Ångad lax med sotad knipplök, friterad äggula och. 4. 15 Min. Grillad tonfisk med vitlök, tomat, kapris och oliver
Här har jag sedan valt att fräga vit choklad med lila pastafärg, men man kan ju utesluta pastafärgen och använda vanlig vit choklad eller använda sig av mjölk – eller mörk choklad
Macarons är ju verkligen söta små bakverk - i dubbel bemärkelse. De är tyvärr lite tidskrävande att baka men det gör inte så mycket för resultatet blir fantastiskt
Lila mat. Har sett lila, gul/orange och grön blomkål. Eller är det kanske så att den lila blomkålen egentligen är den ursprungliga färgen, vilken genom historien blivit manipulerad till den vita sorten vi annars känner igen som den "riktiga" blomkålen
Här har jag sedan valt att fräga vit choklad med lila pastafärg, men man kan ju utesluta pastafärgen och använda vanlig vit choklad eller använda sig av mjölk - eller mörk choklad
Som färdigkokt har riset en mörklila nyans som gör mig helt begeistrad. Till salladen serverade jag borolettihummus och aubergineklämmor som en spin-off på det lila temat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.