Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden
Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. När jag kokar bulgur låter jag lite grönsaksfond och en pressad vitlöksklyfta koka med i vattnet, det ger supergod smak
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Använder du grillspett av trä så glöm inte att blötlägga dem. 1saltPutsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad
Libanesisk linssoppa med limeyoghurt och pistagenötter. Jag sitter i soffan, nyligen hemkommen från gymmet och har precis dragit i mig en stor skål av ovanstående
Den här veckan får ni receptet på Jävligt Libanesiskt som är min egen tolkning av Zeina Mourtadas (ni vet Zeinas Kitchens) libanesiska moussaka fast med oumph istället för kikärtor ochmed en massa god hummus som komplement
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.